De grondlegger van het Kyokushinkai Karate was Sosai Masutatsu Oyama. Hij opende zijn eerste dojo in Japan in 1953 en richtte de International Karate Organization (IKO) op in 1964. Na zijn overlijden in 1994 zijn er verschillende internationale organisaties ontstaan binnen het Kyokushinkai Karate.

Eén van die organisaties betreft de International Federation of Karate (IFK). Deze organisatie was reeds in 1991 opgericht door Hanshi Steven Arneil, één van Sosai Masutatsu Oyama’s oud leerlingen. De hoofdzetel van deze internationale organisatie bevindt zich in Groot-Brittanië. BFKK is rechtstreeks geaffilieerd met deze organisatie.

De Kyokushin World Union brengt verschillende van deze internationale organisaties terug samen met het oog op internationale competitie.

BFKK is op nationaal vlak aangesloten bij de Vlaamse Vechtsportassociatie en zo erkend door de overheid bij Sport Vlaanderen. We werken ook nauw samen met het risico gevechtsportenplatform die verschillende gevechtstijlen in Vlaanderen samen brengt.

Dave Geentjens - President