“The heart of our karate is real fighting.

There can be no proof without real fighting.

Without proof there is no trust.

Without trust there is no respect.

This is a definition in the world of martial arts. 

-Mas Oyama- ”

 

Kumite is een zeer belangrijk onderdeel van onze sport. Maar zoals Sosai zelf zei, kan dit niet bestaan zonder vertrouwen en respect. Deze waarden willen we dan ook graag vertegenwoordigen. 

 

Onze internationale vechters krijgen alle kansen en het vertrouwen om hun carriere op de tatami naar een hoger niveau te brengen. Er worden op geregelde basis extra nationale trainingen gehouden en ook de deelnames aan allerhande kampen en seminaries in binnen- en buitenland worden ten volle gepromoot en georganiseerd. Op deze manier willen we onze vechters een zeer brede basis en een hele hoop ervaring mee geven om hun dromen waar te maken. Het enige wat daarvoor van hen terug gevraagd wordt is inzet. Zij zijn op de tatami de vertegenwoordiging van de ware spirit van full contact karate maar naast de tatami zijn zij ook een rolmodel voor de vechters die nog aan het begin van hun reis staan. Zo vormen zij mee de toekomst van van onze organisatie.

Senpai Filip Meinertzhagen is sinds 2015 bezig met Kumite competitie. Met de ervaring die hij als competiteur opdeed, zorgt hij voor de juiste training en begeleiding van de internationale kumite ploeg van BFKK.